-->

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος με τρόικα:«Θετικό και δημιουργικό» το κλίμα









Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών τους οποίους επικαλείται το Reuters, αναφερόμενοι στη συνάντηση του Ευ.Βενιζέλου με τους εκπρόσωπους των πιστωτών δηλώνουν ικανοποιημένοι από το κλίμα -θετικό και δημιουργικό το χαρακτηρίζουν- στο οποίο αυτή διεξήχθη.

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση έγινε επισκόπηση των θεμάτων που θα εξεταστούν μέχρι να ολοκληρωθεί η πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων του κ. Βενιζέλου και άλλων υπουργών με την τρόικα.

Η συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας έγινε τελικά στο κτίριο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης. Κι αυτό επειδή το υπουργείο Οικονομικών τελεί υπό κατάληψη από την ΑΔΕΔΥ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Ζανιάς και Πλασκοβίτης. 
"Το κλίμα της συζήτησης ήταν θετικό και δημιουργικό μετά τα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για την προστασία της οικονομικής υπόστασης και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας", ανέφεραν.

Στο πρώτο αυτό ραντεβού μετά την διακοπή των συνομιλιών με τους εκπροσώπους τω πιστωτών στις αρχές του μήνα, έγινε επισκόπηση των θεμάτων που θα εξεταστούν μέχρι να ολοκληρωθεί η πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σειρά συναντήσεων του κ. Βενιζέλου και άλλων μελών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ικανοπoίηση για την κύρωση του EFSF
 
Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του για την κύρωση του νέου θεσμικού πλαισίου του EFSF από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σε όλα τα κράτη - μέλη εξέφρασε, σχετικά ερωτηθείς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή:
http://theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15856:venizelos-troika-positive-and-constructive-the-climate&catid=1:politics&Itemid=27

Δεν υπάρχουν σχόλια: