-->

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ : Κατάληψη στις ΔΟΥ Νεάπολης και Αγίου Νικολάου Λασιθίου








Κατάληψη στις ΔΟΥ 
Νεάπολης και Αγίου Νικολάου Λασιθίου
 
Οι κάτοικοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, για την υποβάθμιση της πόλης τους.
 
Σε κατάληψη των Δ.Ο.Υ. Νεάπολης και Αγίου Νικολάου Λασιθίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι κάτοικοι της Νεάπολης, κατά την διάρκεια λαϊκής συνέλευσης, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την οργή τους όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, για την υποβάθμιση της πόλης τους σε επίπεδο υπηρεσιών, διαμαρτυρόμενοι τόσο για την επερχόμενη αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος Ι.Κ.Α. Νεάπολης, όσο και για το δρομολογούμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης και την υποβάθμιση του Κ.Π.Ε.

«Δεν είναι δυνατόν», τονίζουν «στις ημέρες μας, να απογυμνώνουμε μια ολόκληρη πόλη προκειμένου να ικανοποιηθούν ορισμένα μικροπολιτικά συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής».

Οπως υποστηρίζουν, τα έξοδα του υποκαταστήματος ΙΚΑ Νεάπολης, συνιστούν ένα ευτελές ποσόν, το οποίο μάλιστα μπορεί και να αποφευχθεί, στεγάζοντάς το σε κάποια από τα άδεια δημόσια κτίρια που υπάρχουν στη Νεάπολη.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν, το υποκατάστημα δεν εξυπηρετεί μόνο την πόλη της Νεάπολης αλλά και ολόκληρο το επάνω Μιραμπέλλο, με σημαντικές τουριστικές επιχειρήσεις και μεγάλο όγκο οικοδομών και εξυπηρετεί περίπου έξι χιλιάδες εργαζόμενους από την ευρύτερη περιοχή Νεάπολης, Βραχασίου, Σισίου, Μιλάτου.

Επιπλέον επισημαίνουν ότι εξυπηρετεί εκατοντάδες συνταξιούχους, οι οποίοι, με την περικοπή των συντάξεών τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκέπτονται το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου.
«Αντιστεκόμαστε και καταγγέλλουμε την υποβάθμιση, αποδυνάμωση και απομόνωση της περιοχής μας και ειδικά της πόλης της Νεάπολης η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευημερία και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των συμπολιτών μας και αντιστρατεύεται ευθέως την κοινωνική συνοχή του Δήμου μας», τονίζουν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/09/2011_408228

Δεν υπάρχουν σχόλια: