-->

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Το ΑΚΕΛ θα ψηφίσει αριστερό Τουρκοκύπριο για Πρόεδρο!

ΣΟΚ: Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ
Το ΑΚΕΛ θα ψηφίσει αριστερό Τουρκοκύπριο για Πρόεδρο!

Ο Άντρος Κυπριανού αποκαλύπτει το τραγικό περιεχόμενο της υπό συζήτηση λύσης

Tο ΑΚΕΛ, και πιο συγκεκριμένα ο γενικός του γραμματέας Άντρος Κυπριανού, άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό. Την περασμένη Κυριακή, με δηλώσεις του, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ τόνισε ότι με τη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, όταν θα εγερθεί ζήτημα εκλογής Προέδρου, θα ψηφίσει τον αριστερό τουρκοκύπριο υποψήφιο αντί τον δεξιό ελληνοκύπριο.

Η θέση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία προβάλλουν την άποψη ότι και στις συνομιλίες το ΑΚΕΛ προτείνει την εκ περιτροπής Προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο, κατά τρόπον ώστε να συμμαχεί με τα αριστερά τουρκοκυπριακά κόμματα και να εναλλάσσεται μαζί τους στην Προεδρία της νέας ομοσπονδίας.


Εκ περιτροπής Προεδρία

Ως γνωστόν, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εισηγείται την εκ περιτροπής Προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο. Δηλαδή, καθεμία ελληνοκυπριακή ψήφος θα ισοδυναμεί, σε περίπτωση εκλογής τουρκοκύπριου Προέδρου ή αντιπροέδρου, με 5 ή 6 τουρκοκυπριακές. Πρόκειται για κατάργηση της δημοκρατικής αρχής «ένας άνθρωπος μία ψήφος». Τα λοιπά κόμματα, ακόμη και το ΔΗΚΟ, καλούν τον Πρόεδρο Χριστόφια να αποσύρει τις προτάσεις αυτές, γιατί τις θεωρούν αντιδημοκρατικές. Ομιχλώδης επί τούτου είναι η θέση του ΔΗΣΥ, όμως διαχώρισε τη θέση του επί του ζητήματος της εκλογής τουρκοκύπριου Προέδρου.


Τουρκοκύπριος και αριστερός

Το ΑΚΕΛ, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι μελλοντικά πρέπει να ξεπεραστούν οι εθνολογικοί διαχωρισμοί και να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Ομόσπονδης Κύπρου με πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια και όχι με εθνολογικά. Υπό αυτές τις συνθήκες υπάρχουν και φωνές στην Κύπρο που υποστηρίζουν ότι ο κ. Κυπριανού λέγει την αλήθεια, διότι σε περίπτωση λύσης στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος βιωσιμότητας παρά μόνο να τεθούν στο περιθώριο οι εθνικές ταυτότητες και να δημιουργηθεί μια νέα, κυπριακή.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η απώλεια της ελληνικής εθνικής ταυτότητας των Κυπρίων και η δημιουργία μια νέας κοινής αποτελεί στοιχείο βιωσιμότητας της λύσης. Έχουμε δηλαδή, με βάση τη λύση που εισηγείται ο Πρόεδρος Χριστόφιας, τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Την εκλογή τουρκοκύπριου αριστερού Προέδρου αντί δεξιού ελληνοκύπριου.

2. Τη σταδιακή απώλεια της ελληνικής εθνικής ταυτότητας των Κυπρίων και την αντικατάστασή της με μια νέα, κυπριακή.

Τεχνητές ταυτότητες

Παρόμοια φαινόμενα τεχνητών ταυτοτήτων είχαμε και στην Τσεχοσλοβακία και στη Γιουγκοσλαβία και στη Σοβιετική Ένωση, όπου οι τεχνητές εθνότητες κατέρρευσαν μαζί με τα πολυεθνικά ή διεθνικά ομοσπονδιακά συστήματα. Αλλού αιματηρά και αλλού βελούδινα, όπως στην περίπτωση της Τσεχοσλοβακίας.


Αφελληνισμός και υπουργείο Παιδείας

Οι προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας και η συνενοχή των Αθηνών είναι συναφείς με την αλλαγή της ελληνικής εθνικής ταυτότητας των Κυπρίων και την επιβολή μιας λύσης όμοιας με το Σχέδιο Ανάν και, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, χειρότερης.

Γι’ αυτό θεωρείται απαράδεκτη η θέση της υπουργού Παιδείας της Ελλάδας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επωμίζεται 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα βιβλία που αποστέλλονταν για τους Ελληνόπαιδες της Κύπρου. Η κίνηση αυτή αποτελεί αποκοπή των Ελληνοπαίδων της Κύπρου από την Ελλάδα και τις εθνικές τους ρίζες και είναι ενταγμένη σε μια ευρύτερη στρατηγική επιβολής μιας λύσης στο Κυπριακό διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση του Σχεδίου Ανάν, της οποίας η βιωσιμότητα στηρίζεται στον αφελληνισμό των Ελλήνων της Κύπρου. 
 
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=67007&colid=&catid=48&dt=2011-05-22%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: