-->

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Οι δηλώσεις Ερντογάν για τον έλεγχο της περιοχής μεταξύ Κρήτης-Βεγγάζης και η απάντηση Βενιζέλου.


Μανώλης Κωστίδης
“Θα ελέγχουμε τη περιοχή Κρήτης-Βεγγάζης”, λέει τώρα ο Ερντογάν

Η Τουρκία αναζητά αγωνιωδώς το ρόλο της στη κρίση της Λιβύης και η αγωνία της να δείξει πόσο σημαντική είναι την οδηγεί τις τελευταίες ημέρες σε συνεχείς και κυρίως αντιφατικές δηλώσεις.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Ιράκ ,ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Ερντογάν,δήλωσε ότι η Άγκυρα “είπε το ναι στα τρία καθήκοντα που μας έδωσε το ΝΑΤΟ,να παραλάβουμε την ανθρωπιστική βοήθεια που θα φτάσει στη Βεγγάζη,να συμμετέχουμε στον έλεγχο του εναέριου χώρου και να ελέγχουμε την περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη και Βεγγάζη με πλοία του τουρκικού ΠΝ”.

Αμέσως μετά ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η χώρα του “δεν θα είναι αυτή που θα ρίχνει βόμβες”.


Να θυμίσουμε ότι η ακρίβεια των δηλώσεων Ερντογάν-Νταβούτογλου,στο θέμα της Λιβύης,πρέπει πλέον να ελέγχεται διπλά. Μόλις το Σάββατο η τουρκική κυβέρνηση είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι θα ασκεί ολοκληρωτική διοίκηση στις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Λιβύη,μέσω του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου της Σμύρνης.

Κάτι που αποδείχτηκε ανακριβές.

Απάντηση Βενιζέλου σε Ερντογάν για τον έλεγχο Κρήτης-Βεγγάζης.

“Οι επιλογές που έχουμε κάνει για τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ είναι τέτοιες που να διασφαλίζουν πλήρως τα εθνικά μας δικαιώματα, την εθνική κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις αρμοδιότητες που έχουμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα μας, κανένα πρόβλημα σε σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και κανένα μα κανένα πρόβλημα σε σχέση με τον έλεγχο επί του FIR Αθηνών”, δήλωσε ο ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις Ερντογάν για έλεγχο της περιοχής Κρήτης -Βεγγάζης, από το τουρκικό ναυτικό.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά από συνάντηση που είχε ο κ.Βενιζέλος με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη,ο οποίος δήλωσε ότι επεσήμανε στον ΥΕΘΑ πως “δεν πρέπει να πέσουν Άραβες από ελληνικά όπλα”.

Ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε ότι παρά την ανάληψη της διοίκησης από το ΝΑΤΟ, η ελληνική συμμετοχή δεν διαφοροποιείται και θα παραμείνει στο επίπεδο,ενός ιπτάμενου ραντάρ,δύο ελικοπτέρων έρευνας-διάσωσης και μίας φρεγάτας.

ΠΗΓΗ

http://gdailynews.wordpress.com/2011/03/28/δηλώσεις-ερντογάν-για-τον-έλεγχο-της-π/


Δεν υπάρχουν σχόλια: