-->

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

 

 

Η μισή Ελλάδα ψάχνει για δουλειά 

και η Κυβέρνηση νομιμοποιεί ξένους εργάτες

 ΜΕΣΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΕΞΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Τώρα πιο εύκολα θα βγαίνουν άδειες παραμονής στη χώρα…
Η Ήπειρος θα πληγεί πρώτη, αφού ανεργία και φτώχεια βρίσκονται στα ύψη…

 




Πέρα και από την κοινή λογική συνεχίζουν να είναι πολλές αποφάσεις της Κυβέρνησης, πάνω σε «καυτά» ζητήματα που άπτονται της ίδιας της ζωής μας. Χθες, η Υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε το νέο πλαίσιο, με βάση το οποίο οι αλλοδαποί θα παίρνουν τώρα πιο εύκολα άδεια παραμονής, για να δουλέψουν στην Ελλάδα! Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου, αλλά και ο δρόμος για μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις και συγκρούσεις. Τη στιγμή που η μισή Ελλάδα ψάχνει εναγωνίως για δουλειά, η Κυβέρνηση νομιμοποιεί τους ξένους, πετώντας στην άκρη, ουσιαστικά, τους Έλληνες πολίτες, που μαστίζονται από την κρίση, πληρώνουν όμως φόρους και προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους!  

Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, τα ένσημα που απαιτείται πλέον να συγκεντρώσει ένας ξένος μέσα σε ένα χρόνο, για να πάρει άδεια παραμονής στη χώρα μας είναι 120, από 200 που ήταν πριν. Πρόκειται για μια απόφαση, που έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε συνδικάτα και όχι μόνο!

Οι συνέπειες της νέας ρύθμισης θα είναι ολέθριες κυρίως για την Ήπειρο, αφού η περιοχή μας είναι μια από τις πιο φτωχές της Ευρώπης, η ανεργία καλπάζει, τα λουκέτα στην αγορά πληθαίνουν, ενώ η παρουσία των μεταναστών είναι έντονη, όχι μόνο στην Ηγουμενίτσα και την Άρτα, αλλά σ’ ολόκληρη την περιοχή μας!


ΠΡΩΤΑ Η ΗΠΕΙΡΟΣ!

«Πρώτα θα πληγεί η Ήπειρος από αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης. Οι μετανάστες βλέπουν, ότι τους ανοίγεται ένας δρόμος να μείνουν στην Ελλάδα νόμιμα. Γιατί να μην τον ακολουθήσουν;» σχολιάζουν πηγές.

Μάλιστα, η κατάσταση που επικρατεί με τους αλλοδαπούς στην Ηγουμενίτσα, ανάγκασε πολλούς κατοίκους να συστήσουν Επιτροπή Αγώνα για να πιέσουν, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Ζητούν από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, απειλώντας, ότι θα κλείσουν για πέντε μήνες το λιμάνι  και θα δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης!

«Με το που τους πιάνουν, να τους στέλνουν πίσω κατ’ ευθείαν. Χρειάζονται δραστικές λύσεις και όχι ημίμετρα τύπου… τοίχους του Έβρου» σχολίαζαν Ηγουμενιτσιώτες, που πήραν μέρος στη συνέλευση, που έγινε προχθές στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας.


500.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 500.000 µετανάστες (μισό εκατομμύριο δηλαδή!) που µένουν μόνιμα στη χώρα θα κάνουν χρήση των συγκεκριμένων ρυθµίσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, αν υπολογίσει κανείς, ότι, στην Κυβέρνηση συζητούν ακόμη και το να αποκτούν δικαίωµα εργασίας όσοι παράνοµοι µετανάστες υπαχθούν στο «καθεστώς ανοχής», σύμφωνα με το οποίο δεν µπορούν να απελαθούν άµεσα από την Ελλάδα! 


«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ»

«Πρόκειται για κινήσεις πολιτικής αυτοκτονίας» σχολιάζουν κύκλοι στην Ήπειρο. «Η Κυβέρνηση έχει χάσει το μέτρο. Θέλει να πιάσει τα όρια του Μνημονίου και μπροστά σε αυτό το στόχο, άφησε τη χώρα ακυβέρνητη. Οι αποφάσεις που παίρνει θα έχουν ραγδαίες συνέπειες στον κοινωνικό ιστό». Και δεν έχουν άδικο, αν σκεφθεί κανείς, ότι χιλιάδες νέοι και στην Ήπειρο ψάχνουν εναγωνίως για μια δουλειά. Πτυχιούχοι με προσόντα και όρεξη για δουλειά μένουν στο περιθώριο από την ίδια την Κυβέρνηση, που ανοίγει την πόρτα νομιμοποίησης σε ξένους!

«Η Πολιτεία ας διασφαλίσει πρώτα θέσεις εργασίας για τους Έλληνες, που πληρώνουν φόρους και συνεισφέρουν στο Κράτος και μετά, αν υπάρχει χώρος, να νομιμοποιηθούν και οι μετανάστες. Δεν αμφιβάλλει κανείς, ότι και εκείνοι μπορούν να βοηθήσουν, αλλά πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».

Σε χθεσινή δήλωσή της, η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή, καυτηριάζει τις κινήσεις της Κυβέρνησης για το θέμα. «Η Κυβέρνηση, αν επιλέξει τη νομοθετική χαλάρωση, θα πετύχει να δημιουργήσει στρατιές ημιαπασχολουμένων νεοπτωχων μεταναστών και να κρατήσει απαγορευτικό οποιοδήποτε όνειρο συμπλήρωσης συντάξιμων ενσήμων».


ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι μετανάστες στην Ελλάδα έχουν φθάσει περίπου το 1.200.000, αποτελώντας ουσιαστικά το ένα δέκατο του συνολικού πληθυσμού. Ενώ εκκρεμούν περίπου 50.000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο, οι Κυβερνώντας αγνοούν τα στοιχεία περίπου των μισών μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, οι οποίοι τριγυρνούν από πόλη σε πόλη ρακένδυτοι, ζητώντας ένα πιάτο φαί και την ευκαιρία να φύγουν για Κεντρική Ευρώπη! «Αυτούς τους μετανάστες, θέλει να μονιμοποιήσει στην Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου», λένε Ηπειρώτες!

Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για 1 εκ. ανέργους στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος του 2011, τότε με πρόχειρους υπολογισμούς καταλαβαίνει κανείς, ότι δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα στην Ελληνική κοινωνία.

Από τη μια οι Έλληνες άνεργοι και από την άλλη οι μετανάστες, που θα παλεύουν, νόμιμα πια, για μια θέση στον «ήλιο». Και όλα αυτά, με την Ελλάδα να διανύει την χειρότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής της ιστορίας. Η ανεργία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, τα «λουκέτα» στα καταστήματα ξεπέρασαν πλέον τα 300.000, τα επιδόματα ανεργίας μειώνονται όλο και περισσότερο, η αγανάκτηση και η απογοήτευση καταβάλλει όλο και πιο πολλούς και η απαισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον κυριαρχεί.


Η «ΜΑΥΡΗ» ΕΡΓΑΣΙΑ

Να σημειωθεί, ότι η παρουσία ολοένα και περισσότερων αλλοδαπών αυξάνει ραγδαία και τη «μαύρη» εργασία, αφού οι περισσότεροι έρχονται στην Ελλάδα, για να… αρπάξουν κάτι και τώρα θα μένουν με την προοπτική να νομιμοποιηθούν!

Όμως, μετά και τις ποινές που προβλέπονται για τους εργοδότες, που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους (δήμευση περιουσίας κ.α.), έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα μειωθούν τα νούμερα της «αδήλωτης» εργασίας και αν οι εργοδότες πάρουν στις επιχειρήσεις τους Έλληνες.


ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ…

Πάντως, τη… μερίδα του λέοντος στους αλλοδαπούς που μένουν στη χώρα μας, συνεχίζουν να έχουν οι Αλβανοί, οι οποίοι μετά και την απελευθέρωση της βίζας, μπαίνουν πλέον σωρηδόν στην Ελλάδα. Ο Νόμος τους δίνει το δικαίωμα να μείνουν 3 μήνες, όμως, αν κάποιοι βρουν δουλειά, μένουν παράνομα πιο πολύ χρόνο, ενώ άλλοι, αφού πάνε και πάλι πίσω στην Αλβανία για λίγο, στη συνέχεια ξαναπερνούν στην Ελλάδα για άλλους τρεις μήνες!  

Έντονη όμως είναι και η παρουσία πολλών Ασιατών, όπως Ιρακινών, Πακιστανών, Ιρανών κ.α. Μάλιστα, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι περισσότεροι λαθρομετανάστες, που περιμένουν να μπουν σε ένα πλοίο προς την Κεντρική Ευρώπη, είναι από την Ασία. Σύμφωνα με στοιχεία, το 90% των μεταναστών εκτός Ε.Ε., που μπαίνουν σε αυτή παράνομα, περνούν από την Ελλάδα.

Κάποιους από αυτούς, η Κυβέρνηση κοιτά με κάθε τρόπο να τους νομιμοποιήσει, σε αντίθεση με τους Έλληνες, που τους έχει αφήσει στη μοίρα τους!
Πηγή:
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3563&catid=33

Δεν υπάρχουν σχόλια: