-->

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ;;;;;;








«Κλαίει» ακόμη η Αργεντινή από τη χρεωκοπία


Την πρόθεσή της να αναπτύξει 6.000 συνοριοφρουρούς εντός της πρωτεύουσας, Μπουένος Άιρες, ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ σε μία προσπάθεια να επαναφέρει την τάξη, η οποία έχει διασαλευτεί από τις πράξεις οργής των χιλιάδων άστεγων που κληροδότησε στη χώρα η χρεωκοπία στην οποία περιήλθε λόγω των «σωτήριων» παρεμβάσεων της Διεθνούς Τράπεζας.

Απαιτώντας το κράτος να επενδύσει περισσότερα κονδύλια στο σκοπό της στέγασης των απόρων και αστέγων, χιλιάδες πολίτες συγκρούονται εδώ και μέρες στο Μπουένος Άιρες με την αστυνομία η οποία αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση.

Στην πραγματικότητα, η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει εκτός ελέγχου όταν πριν από λίγες ημέρες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον των αστέγων που κατέλαβαν πάρκο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας.

Κατά την πρώτη εκείνη σύγκρουση τρεις άστεγοι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίσθηκαν, ξεσηκώνοντας κύμα αγανάκτησης στην κοινή γνώμη της χώρας.
Έκτοτε η βία επεκτάθηκε σε κάθε συνοικία καθώς χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να συμπαρασταθούν στο κίνημα των αστέγων και απόρων.

Η ίδια η Κίρχνερ παραδέχθηκε χθες ότι η κατάσταση οφείλεται στην οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια που εξακολουθεί να ταλανίζει τους Αργεντίνους, ισχυρίστηκε όμως ότι πίσω από το κίνημα διαμαρτυρίας βρίσκονται ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος οι οποίες εκμεταλλεύονται τη φτώχεια των πολιτών.

Η πρόεδρος της Αργεντινής, εξήγγειλε στη συνέχεια την ανάπτυξη των συνοριοφυλάκων και την έναρξη της επιχείρησης «Φύλακας» η οποία θα διεξαχθεί σε κάθε συνοικία του Μπουένος Άιρες στην οποία σημειώνονται βίαιες διαμαρτυρίες.

του Γιάννη Νάκου

Πηγή:
http://www.elzoni.gr/html/ent/024/ent.5024.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: