-->

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Προειδοποίηση Στρος-Καν προς τη Γερμανία








    

Προειδοποίηση προς τη Γερμανία πως αν καθυστερήσει η οικονομική ανάκαμψη των εταίρων της, η καλή κατάσταση της γερμανικής οικονομίας δεν θα διαρκέσει «για πολύ καιρό», απηύθυνε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν. 

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, ο κ. Στρος - Καν δήλωσε ότι «η Γερμανία πάει μάλλον καλά αυτή τη στιγμή», ωστόσο, όπως είπε, «η γερμανική οικονομία εξαρτάται από την καταναλωτική δύναμη των πολιτών στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και όσο η οικονομική ανάκαμψη σε εκείνες είναι αργή, το γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό». 

«Ακόμα κι αν κάποιοι πολιτικοί θέλουν να δηλώνουν ότι η κρίση τελείωσε, η απάντησή μου είναι όχι, σίγουρα, όχι», επεσήμανε. 

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται η Γερμανία για το πλεόνασμα που παρουσιάζει η οικονομία της ο επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι «έχει σωστή βάση» η επιθυμία των ΗΠΑ να δουν τα πλεονάσματα κάποιων χωρών να μειώνονται.

«Δεν μποροούμε να υπερασπιζόμαστε ταυτόχρονα τα δικά μας πλεονάσματα και να καταδικάζουμε τα ελλείμματα των άλλων», τα πρώτα τροφοδοτούνται από τα δεύτερα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στρος-Καν. 

Πηγή:
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1898847

Δεν υπάρχουν σχόλια: