-->

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ



Σας παραθέτω τα παρακάτω δημοσιεύματα 
για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα 
για αυτούς που μας κυβερνάνε.




OIKONOMIA
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 - 08:52
Με κρατική δαπάνη τζαμί στην Αθήνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:23
Οι βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης, της μείζονος αντιπολίτευσης και του ΛΑ.Ο.Σ. ερίζουν για την υλοποίηση μουσουλμανικού τεμένους στην Αττική. Ωστόσο, ο νόμος που τα ίδια τα κόμματα ψήφισαν είναι σαφής: η κατασκευή Τζαμιού προβλέπεται με το νόμο 3512 που είχε ψηφιστεί το 2006 περί «Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών και άλλων διατάξεων».

Μάλιστα, εάν μελετήσει κάποιος τα άρθρα του συγκεκριμένου νόμου, οδηγείται μάλλον αβίαστα στο εξής συμπέρασμα: Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η δημιουργία τζαμιού, παρά το ότι η ανέγερσή του καθυστερεί επί μακρόν.

Η αιτία; Η οικονομική κρίση, καθώς το άρθρο 3 του σχετικού νόμου ορίζει ότι «η ανέγερση του Τεμένους θα γίνει από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Σχεδίων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και με δαπάνες του… Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε έκταση που θα παραχωρηθεί από το Δημόσιο». Και σύμφωνα με το ποσό που είχε εγκριθεί το 2006, απαιτούνται περίπου 15 εκατομμύρια για την ανέγερσή του.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι οι αποδοχές του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού –που ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων- «βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Σύμφωνα με το νόμο 3512, Ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», που εδρεύει στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Οι τακτικοί πόροι του Ν.Π.Ι.Δ. προέρχονται από επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη λειτουργία και συντήρηση του Τεμένους. Μάλιστα, βάσει πάντοτε του ισχύοντος νόμου, στο διοικητικό συμβούλιο του Ν.Π.Ι.Δ. συμμετέχει ένας γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομίας με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι προτείνονται από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ως περιοχή ορίζονται τα όρια του Δήμου Αθηναίων για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαβιούν στην Αττική, ενώ όπως ανακοίνωσε τέλη Απριλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, το τζαμί θα κατασκευαστεί στο Βοτανικό. 

Επιταχύνονται οι διαδικασίες

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο "Αθήνα 984", εντός των επομένων ημερών παραδίδεται στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου από το Πολεμικό Ναυτικό, η έκταση των 16 στρεμμάτων που έχει προβλεφθεί για να κτισθεί το τέμενος.

Το ποσό του περίπου ενός εκατομμυρίου καταβλήθηκε για να μετακομίσουν οι υπηρεσίες του και να εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Εντός των επόμενων εβδομάδων ολοκληρώνονται και οι υπόλοιπες νομικές διευθετήσεις ώστε στις αρχές του νέου χρόνου να προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και να αρχίσει η ανέγερση του τεμένους εντός του 2011. Ενδιαφέρον φέρονται να έχουν εκδηλώσει σημαντικοί διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες, όπως η ιρακινής καταγωγής Ζάχα Χαντίντ.

Το Υπουργείο Παιδείας που έχει την σχετική αρμοδιότητα έχει προκρίνει το συνολικό σχέδιο να γίνει με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όπως συμβαίνει με το μουσουλμανικό τέμενος τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον και το όλο κτίσμα να εναρμονίζεται με τα περιβάλλοντα κτίρια και την γύρω περιοχή. Οι καθοριζόμενες προδιαγραφές έχουν τεθεί υπόψη της ηγεσίας της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ το όλο εγχείρημα συντονίζεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Παγκαλο, καθώς εμπλέκονται εννέα υπουργεία και υπηρεσίες.

Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας καθιστούν απολύτως σαφές ότι η επιλογή του ιμάμη θα γίνει βασει των διατάξεων που ισχύουν στην Ελλάδα για την αναδειξη των θρησκευτικών ηγετών των αλλοθρήσκων.

Δ. Δ.


Πηγή:www.capital.gr



Με αφορμή την δημόσια προσευχή χιλιάδων Μουσουλμάνων στην Αθήνα, θέτουμε κάποια ερωτήματα:

1) Αν αντί για τους Μουσουλμάνους, έκαναν δημόσια προσευχή, σε κεντρικότατα σημεία των Αθηνών, Ορθόδοξοι Χριστιανοί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εκκλησίας, θα υπήρχαν αντιδράσεις, από τα συνήθη κόμματα, τα συνήθη ΜΜ"Ε" και τα συνήθη "δημόσια" πρόσωπα; Δεν θα ακούγονταν επιχειρήματα περί μεσαίωνα, περί ανεξιθρησκείας, περί θεοκρατίας και ότι γίναμε Ιράν; Σίγουρα ναι.

Η σημερινή θρησκευτική εκδήλωση, όμως, χαιρετίζεται από τους ίδιους κύκλους. Μάλλον το Ισλάμ είναι πιο κοντά στα δημοκρατικά ιδεώδη των ¨προοδευτικών" συμπολιτών μας και στην άποψη περί κοσμικού κράτους.....

2) Η σημερινή προσευχή έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Οι μουσουλμάνοι πιέζουν για ανέγερση τζαμιού και αντί να κάνουν την θρησκευτική συνάθροιση τους στο, πχ. στο ΟΑΚΑ, όπως έκαναν πριν δυο χρόνια, επιλέγουν τις κεντρικότερες πλατείες της Αθήνας για να ασκήσουν πίεση...
Τα επιχειρήματα περί χωρισμού Εκκλησίας κράτους, περί μη άσκησης πολιτικής κλπ και οι προτροπές για να κοιτάξουν "τα του οίκου τους", δεν έχουν εφαρμογή εδώ;
Προφανώς όχι, αλλά απευθύνονται μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία, από τις αντικειμενικές και αμερόληπτες "προοδευτικές" δυνάμεις μας...

3) Αισθητικά είναι ωραία αυτή η πολυπολιτισμική ή multi-culti νότα στο κέντρο της Αθήνας; Το ερώτημα είναι ρητορικό καθώς για τους περισσότερους "προοδευτικούς" της Γλυφάδας και της Κηφισιάς, θα τους αρέσει και θα τους θυμίζει το μεταπτυχιακό στο Λονδίνο ή το ταξίδι στη Νέα Υόρκη.....

4) Οι άνθρωποι αυτοί στην πλειοψηφία τους είναι παράνομοι μετανάστες χωρίς χαρτιά ή με άδεια παραμονής και πάντως όχι μόνιμοι και σίγουροι για την παραμονή τους εδώ. Να το πω πιο απλά είναι φιλοξενούμενοι. Παρόλα αυτά ΑΠΑΙΤΟΥΝ πράγματα από την Ελληνική πολιτεία και μάλιστα με σχετικά εκβιαστικό, επικοινωνιακά, τρόπο. Όταν, (πολύ σύντομα), αποκτήσουν ιθαγένεια, υπηκοότητα, ιδιότητα πολίτη, έχετε σκεφτεί με τι αμεσότητα και επίταση θα απαιτούν πράγματα, όπως για παράδειγμα την εφαρμογή της Σαρίας, όπως κάνουν στην Βρετανία; Είναι και ο ισλαμικός νόμος και ο μουφτής-δικαστής multi cutli στοιχείο;

5) Πόσο στοίχημα βάζετε πως μια από τις επόμενες μουσουλμανικές εορτές θα γίνει αντίστοιχη συνάθροιση στο Σύνταγμα , για μεγαλύτερη συμβολικότητα και θα είναι υπό την αιγίδα του νέου Δημάρχου Καμίνη;

Πηγή:
Το μήνυμα: «Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί».

Ο Κλεισθένης γράφει

Η πρόσφατη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αττική και όχι μόνο μου στέλνει δύο μηνύματα:

1ο) Το μήνυμα των λαθρομεταναστών: Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί, είμαστε οργανωμένοι και δεν αιτούμαστε αλλά απαιτούμε.
2o) Το μήνυμα των εξουσιαστών: Τους βλέπετε είναι πολλοί και είτε θέλετε είτε όχι θα παραμείνουν έστω και αν καταστραφεί η χώρα, έστω και αν σας κλέβουν, ληστεύουν, δολοφονούν ή ότι άλλο κάνουν.

Σαν μέσο και απλό πολίτη αυτά τα μηνύματα με τρομάζουν.

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή:

Μετά τον πόλεμο των 6 ημερών οι πρώτοι μουσουλμάνοι Αραβικής καταγωγής άρχισαν να έρχονται στην Ελλάδα.

Λίγο αργότερα δεχόμασταν μουσουλμάνους φοιτητές στα πανεπιστήμιά μας.
Η περίοδος του «Μαύρου Σεπτέμβρη» και των αεροπειρατειών μας βρήκε με πολύ λίγους Άραβες μουσουλμάνους στη χώρα με συνέπεια να μην έχουμε σαν Ελλάδα πρόβλημα «τρομοκρατίας».

Αργότερα όταν το Ισραήλ βρισκόταν σε πόλεμο με το Λίβανο και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στο Λίβανο δεχτήκαμε κι’ άλλο κύμα Αράβων μουσουλμάνων. Ο συνολικός αριθμός τους ήταν μέχρι τότε μικρός και αποτελούσαν μια ευχάριστη νότα στην Ελληνική κοινωνία. Οι λέξεις Γιουνάν (Ελλάδα) και Γιουνάνι (Έλληνας) ήταν και είναι αγαπητές στους Άραβες χριστιανούς και  μουσουλμάνους.
Το έγκλημα ξεκίνησε μετά το ’92 όταν ξαφνικά επέδραμαν οι Αλβανοί οι περισσότεροι των οποίων είναι μουσουλμάνοι.

Η κάθοδος των μυρίων έγινε αργότερα από κράτη όπως το Ιράκ, το Πακιστάν, Το Μπαγκλαντές, την Ινδία, και από πολλά άλλα κράτη, πρέπει να προσθέσουμε και την τελευταία φουρνιά απ’ το Αφγανιστάν. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των λαθρομεταναστών είναι μουσουλμάνοι. Φυσικά έχουμε και λαθρομετανάστες απ’ την Αφρική που παρεμπιπτόντως είναι και αυτοί μουσουλμάνοι.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ενώ ήμασταν ήσυχοι και χωρίς πρόβλημα με τα μουσουλμανικά κράτη, χωρίς πρόβλημα με την μουσουλμανική τρομοκρατία, χωρίς συμμετοχή στον ακήρυχτο πόλεμο Ισλάμ-Δύσης σήμερα είμαστε στο κέντρο αυτών των προβλημάτων. 

Κανένας δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των λαθρομεταναστών, τα νούμερα ξεκινούν από 1.000.000 και φτάνουν σε πάνω από 2.000.000.

Η γιορτή με την ευκαιρία της οποίας προσευχήθηκαν οι μουσουλμάνοι δεν είναι μεγάλη απλώς ήταν λίγο μετά τις εκλογές και επιδιώχθηκε να δοθεί το μήνυμα ότι είναι παρόντες, είναι πολλοί και οργανωμένοι. 

Οι πολίτες παρακολουθούν τα δρώμενα και θα αντιδράσουν, το θέμα είναι πως και πότε. Θα αναρωτηθώ όχι άδικα μήπως οδηγείται η Ελληνική κοινωνία στην αγκαλιά των ακροδεξιών γιατί προετοιμάζουν εξωθεσμική λύση για την Ελλάδα; Λέω μήπως;;;;;;;;;

Πηγή:
http://ideopigi.blogspot.com/2010/11/blog-post_278.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: