-->

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ





Ειλικρινά χαίρομαι που ο κ. Πρωθυπουργός θεωρεί και αυτός τις εκλογές ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση μόνο που προσπαθεί να καλύψει μια αποτυχία του κόμματός του στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 προφασιζόμενος ότι μια καταψήφιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ είναι καταψήφισει του Σχεδίου "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" και όχι των μέτρων που έχει πάρει η Κυβέρνηση (όπως διατείνονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης και φυσικά ο κοσμάκης που υποφέρει από τα ανάλγητα μέτρα της Κυβέρνησης).

Έχω όμως μια εύλογη απορία!!!

Γιατί ο κ. Πρωθυπουργός δεν προκηρύσσει δημοψήφισμα που να διεξαχθεί παράλληλα με τις Δημοτικές Εκλογές ώστε αφενός οι τελευταίες να μην χάσουν την αξία και το νόημά τους και ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ αφενός να εκφρασθεί για τα μέτρα της Κυβέρνησης (ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ) και αφετέρου να ψηφήσει τους πιο άξιους για τα προβλεπόμενα από τον «Καλλικράτη» αξιώματα;

Ή

ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΤΑΙ

ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ;



ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΤΗ «ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑ», ΕΝΩ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμανε σιωπητήριο για νέα μέτρα


Ανέβασε στα ύψη τον πήχυ των εκλογών για τους δήμους και τις περιφέρειες, που θα γίνουν τον Νοέμβριο, χθες ο πρωθυπουργός: δείχνοντας πόσο μεγάλη σημασία αποδίδει σε αυτές. τις χαρακτήρισε «δημοψήφισμα»,Διευκρίνισε, ωστόσο, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι δημοψήφισμα για τον «Καλλικράτη» και τις «μεγάλες αλλαγές» που προωθεί η κυβέρνηση.


Ζεστός μπήκε, κουμπωμένος βγήκε ο πρωθυπουργός στις χθεσινές συσκέψεις. Από σήμερα και για ένα δεκαήμερο θα απουσιάζει σε Βρυξέλλες και Ν. Υόρκη


Ζεστός μπήκε, κουμπωμένος βγήκε ο πρωθυπουργός στις χθεσινές συσκέψεις. Από σήμερα και για ένα δεκαήμερο θα απουσιάζει σε Βρυξέλλες και Ν. Υόρκη Τον ίδιο όρο (σημ. kgrek δημοψηφισμα) έχει χρησιμοποιήσει και η αντιπολίτευση (και η Ν.Δ, και η Αριστερά), δίνοντας όμως διαφορετικό περιεχόμενο, καθώς καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν κατά του Μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές του Νοεμβρίου αποκτούν πολιτικό χρώμα, με τους πολίτες να καλούνται από κυβέρνηση και κόμματα να ψηφίσουν υπέρ ή κατά πτυχών της κυβερνητικής πολιτικής.

Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=203104

Δεν υπάρχουν σχόλια: