-->

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τα τελευταία δύο όπλα του κ. Παπανδρέου.



Όλοι πια αντιλαμβανόμαστε ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπάρξει ισχυρή τοποθέτηση του εκλογικού σώματος σε σχέση με το μνημόνιο, κυρίως σε επίπεδο περιφερειών. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν πάρει θέση απέναντι στο μνημόνιο και καλούν το λαό να αποφασίσει επ’ αυτού. Ακόμα και ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τις εκλογές δημοψήφισμα, αν και αργότερα έσπευσε πανικόβλητος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ....
μαζέψει τα ασυμμάζευτα..

Όλοι επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι αν το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του, δηλαδή οι συνοδοιπόροι υποστηρικτές του μνημονίου, δεν κατορθώσουν να συγκεντρώσουν το 50% των ψήφων του εκλογικού σώματος, θα τεθεί εκ των πραγμάτων θέμα νομιμοποίησης του μνημονίου και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης.

Επομένως, αν κατά την πορεία προς τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών, συνεχίσει επιδεινούμενο το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ, το ίδιο εξάλλου γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που διενεργεί, τότε μόνο δύο δρόμοι – όπλα μένουν στον κ. Παπανδρέου.

1) Να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές μαζί με τις αυτοδιοιηκητικές. Εδώ όμως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και κάτι τέτοιο μόνο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου μπορεί να συμβεί. Αυτή τη λύση την βλέπουμε λίγο χλωμή, αλλά ακόμα δεν έχει αποκλειστεί.

2) Να βγει ο κ. Παπανδρέου και να θέσει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το δίλημμα: «Είτε ψηφίζετε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, είτε η κυβέρνηση θα παραιτηθεί και θα πάμε σε εκλογές». Αυτή τη δεύτερη περίπτωση τη βλέπουμε πιο πιθανή για να μην πούμε σίγουρη, κυρίως αν φανεί από τις κρυφές δημοσκοπήσεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για το ΠΑΣΟΚ.

Τώρα, το πιο αποτέλεσμα θα θεωρηθεί ικανοποιητικό για το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί από πριν, αλλά θα αφεθεί να χρησιμοποιηθεί ως λάστιχο για μετά τις εκλογές.

Πάντως αν το αποτέλεσμα είναι εξόφθαλμα προφανές εναντίον του ΠΑΣΟΚ, τότε σίγουρα θα πάμε σε βουλευτικές εκλογές μετά τις αυτοδιοικητικές, διαφορετικά ο κόσμος θα βγει στους δρόμους και η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σταθεί. 

Πηγή:
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/blog-post_9584.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: