-->

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ


Σήμερα θα σας συνιστούσαμε να μην διαβάσετε τους τίτλους των εφημερίδων γιατί θα τρελαθείτε από τους αλληλοσυγκρουόμενους τίτλους που φανερώνουν την με παρωπίδες κομματική τοποθέτηση τους.

Για τον λόγο αυτό εμείς θα αρκεστούμε να σας παρουσιάσουμε την γενική περίληψη των δηλώσεων Παπανδρέου στην ΔΕΘ από την εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και τις δηλώσεις των αρχηγών ή των κομματικών εκπροσώπων.

Οι κρίσεις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ

κγ


Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ για φορολογία και εισοδήματα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Σχέδιο Εθνικής Ανάτασης», που θα εφαρμοσθεί από τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε ο πρόεδρός του, Γ. Α. Παπανδρέου, μιλώντας στην 74η ΔΕΘ

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: αύξηση μισθών, συντάξεων, που να καλύπτει τον πληθωρισμό, φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ενιαία κλίμακα, φορολόγηση ως εισοδημάτων των μερισμάτων που διανέμονται και αντικατάσταση του ΕΤΑΚ.




ΝΔ : «Εξωπραγματικές» οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

Για βολικές ασάφειες, μεγάλες αντιφάσεις και εξωπραγματικές προτάσεις έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ

«Χθες και σήμερα ακούσαμε τον υποψήφιο πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Πλήρης απογοήτευση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως ουσιστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας, «πρόγραμμα ανεφάρμοστο που αν γινόταν πράξη θα κόστιζε, σε περίοδο κρίσης, πάνω από 10 δισ. ευρώ».

Και συνέχισε: «Χρήματα που δεν υπάρχουν. Δεν το λένε, δεν το ομολογούν, αλλά θα δανεισθούν! Αν ποτέ γίνουν κυβέρνηση θα δανειστούν πολύ. Αυξάνοντας απερίσκεπτα και το έλλειμμα και τους φόρους. Επιβαρύνοντας τους Έλληνες για πολλές γενιές».

ΚΚΕ: Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει χέρι-χέρι με τη ΝΔ

«Ο Γ. Παπανδρέου και με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου επιχειρεί, αλλά μάταια, να συγκαλύψει τον κύριο άξονα της πολιτικής του, που είναι η στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου», αναφέρει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ

«Πρόκειται για προσπάθεια συνειδητής εξαπάτησης του λαού», τονίζει το ΚΚΕ και κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου ότι υπόσχεται μερικά ψίχουλα για τους εργαζόμενους, αλλά κρύβει ότι θα διατηρήσει και θα συμπληρώσει το αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο της ΝΔ.

«Στην ουσία επιχειρεί να καλύψει την άγρια αντιλαϊκή επίθεση που θα εξαπολύσει μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει κυβέρνηση», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Επιβεβαιώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ βαδίζει χέρι-χέρι με τη ΝΔ στον ίδιο δρόμο και ότι μετά τις εκλογές έρχεται θύελλα κατά του λαού. Με δυνατό ΚΚΕ ο λαός θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

ΛΑ.Ο.Σ.: Ρετρό η εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου

Για «"ρετρό" εμφάνιση που παραπέμπει σε εμφανίσεις Ανδρέα Παπανδρέου», κάνει λόγο ο ΛΑ.Ο.Σ. σχολιάζοντας την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ

« Πολλά "θα" χωρίς επαρκείς εξηγήσεις. Θύμιζε τον Άνθρωπο που ταλαντευόντανε για να πετύχει τον στόχο του χωρίς να ξέρει πώς να το κάνει. Σαν νʼ αλλάζεις αλυσίδα στο ποδήλατο εν κινήσει σʼ ανηφόρα», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Aσαφείς και γενικόλογες οι τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου

«Όσο και αν προσπάθησε ο κ.Παπανδρέου, μέσα από τις ασαφείς και γενικόλογες τοποθετήσεις του, δεν έπεισε πως το νέο ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζεται δεν είναι το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ που ήδη γνωρίζουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

« Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τους μισθούς και τις συντάξεις, για την κατάργηση συγκεκριμένων αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, χωρίς σαφείς θέσεις για την αναγκαία φορολογική μεταρρύθμιση και με υπεκφυγές στο κρίσιμο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, προσπάθησε να εμφανίσει ως δήθεν προοδευτική μια κατʼ ουσίαν βαθιά συντηρητική πολιτική, η οποία θα διευρύνει τις ήδη μεγάλες περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει τα εξής:

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια βαθιά αλλαγή πολιτικής με σαφείς ριζοσπαστικές δεσμεύσεις και ανατροπές και όχι αόριστες υποσχέσεις «καλύτερης διαχείρισης» ενός συστήματος -που παρακμάζει μέσα στο τέλμα και την κρίση-, όπως η τετριμμένη και κοινότυπη υπόσχεση περί «μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος».

ΠΗΓΗ:

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: