-->

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Βολή κατά ΠΑΣΟΚ για την ψήφο των ομογενών

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, αυτή την εβδομάδα, του νομοσχεδίου για την ψήφο των εκτός Επικρατείας Ελλήνων, απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέτα τη συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι η διάταξη έχει ψηφιστεί στο Σύνταγμα από την αναθεώρηση του 2001. Δυστυχώς όμως, όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, «δεν υπήρξε πρωτοβουλία από το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση, αλλά και αυτή τη στιγμή δεν υπήρξε συναίνεση.

Είναι κάτι το οποίο πρέπει να σκεφτεί το ΠΑΣΟΚ σοβαρά, διότι αν δεν ψηφίσει το σχετικό σχέδιο νόμου, το οποίο είναι απολύτως σύμφωνο με το Σύνταγμα και μέσα στο πλαίσιο εκείνο που είχαμε συζητήσει κατά την αναθεώρηση, τότε με δική του -δυστυχώς- αρνητική πρωτοβουλία, στερεί από τους εκτός Επικρατείας Έλληνες τη δυνατότητα να ψηφίσουν».

Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για τον Κώδικα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι τελείωσε η επεξεργασία του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση, πριν από το τέλος αυτής της συνόδου.

Το τρίτο θέμα, για το οποίο ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, είναι η έναρξη της προετοιμασίας, σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), για την αντιπυρική περίοδο. Ο υπουργός δήλωσε ότι μετά την ενοποίηση του υπουργείου Εσωτερικών, οι ΟΤΑ συνεργάζονται στενά με το Πυροσβεστικό Σώμα

Υπάρχει όμως η ανάγκη να έχουν τα μέσα, ώστε και από πλευράς προσωπικού αλλά και από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής να προβούν στις ενέργειες εκείνες οι οποίες προληπτικά θα λειτουργήσουν, καθώς η πρόληψη είναι εκείνη που μετράει πολύ περισσότερο από την καταστολή. Κατόπιν τούτου, άρχισαν ήδη από χθες, από κοινού με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο υφυπουργό Αθ. Νάκο, την προετοιμασία ώστε οι ΟΤΑ ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και του φετινού καλοκαιριού.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας στον κ. Παυλόπουλο, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος, σημείωσε ότι «ευθύνη για τη μη εφαρμογή του Συντάγματος, σε σχέση με τη συμμετοχή στο εκλογικό σώμα των συμπατριωτών μας του εξωτερικού, έχει ολοκληρωτικά η Ν.Δ.» και συμπλήρωσε:

«Εκτός από το ότι δεν ολοκληρώνει το εθνικό δημοτολόγιο -που είχε υποσχεθεί πως το Δεκέμβριο του 2008 θα ήταν έτοιμο- δύο φορές φέρνει στη Βουλή σχέδια νόμου, που απορρίπτονται από όλη σχεδόν την αντιπολίτευση όταν, προφανώς, πολύ καλά γνωρίζει ότι, για να ψηφιστεί ένα τέτοιο σχέδιο νόμου, το Σύνταγμα απαιτεί τη συμφωνία τουλάχιστον 200 βουλευτών».

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «μικροπολιτική και αντιπαραγωγική» τη στάση της Ν.Δ. την οποίαν κατηγορεί για ψευδοεπικοινωνιακό παιχνίδι με την ψήφο των ομογενών.

Παράταση

Παρατείνεται μέχρι και τη 14η Απριλίου 2009 η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης των Ελλήνων εκλογέων που διαμένουν στο έδαφος των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου. Η παράταση αποφασίστηκε λόγω της αυξημένης προσέλευσης των Ελλήνων εκλογέων στις πρεσβευτικές και προξενικές αρχές της χώρας μας στα κράτη - μέλη της Ε.Ε.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 07:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: