-->

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Αποχώρησε καταγγέλλοντας κακή πίστη

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ πρέσβης, Αλ. Παπαδοπούλου

Αποχώρησε καταγγέλλοντας κακή πίστη

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009 07:00
Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ πρέσβης, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αποχώρησε χθες από πολυμερή διάσκεψη για τον πολιτισμό, που πραγματοποιείται στα Σκόπια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι διοργανωτές χρησιμοποιούσαν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η κα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της, κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι ενήργησαν με κακή πίστη και σε πλήρη παραβίαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ το 1995. Εξέφρασε ακόμη τη δυσαρέσκειά της για το ότι το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τη διάσκεψη για την προώθηση πολιτικών στόχων και αποχώρησε.

Η υπουργός Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, Ελιζαμπέτα Κάντσεσκα-Μίλεφσκα, εξέφρασε την «έκπληξή» της για την αποχώρηση της κας Παπαδοπούλου, κι έκανε λόγο για «προσπάθεια πολιτικοποίησης, από την ελληνική πλευρά, ενός πολιτιστικού γεγονότος».

«Επιπλέον, πρόκειται για μία προσπάθεια με στόχο την αμφισβήτηση του ονόματός μας μέσα στην ίδια μας τη χώρα», πρόσθεσε.

Διοργανωτής της διάσκεψης με θέμα «Πολιτισμός και Οπτικοακουστική Επικοινωνία-Παράγοντας ειρήνης και εξασφάλισης του ευρωπαϊκού μέλλοντος για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι χωρών της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι της UNESCO και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, σε συνεργασία με ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

Σχόλιο δικό μας:


Η εικόνα του γραμματοσήμου από τον κατάλογο γραμματοσήμων SCOTT

Ας το πάρουμε απόφαση ότι οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ θα συνεχίσουν την τακτική της γάτας με το ποντίκι. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε οικονομικά και να μην τους διαμηνύσουμε να σταματήσουν το υπεροπτικό τους παιγνίδι.

Οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ είναι σλάβικα φύλλα που κατέβηκαν σε μια περιοχή που λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τον 6οαιώνα Μ.Χ. όπως δήλωσε και ο Κίρο Γκλιγκόρωφ (τέως Πρόεδρος της FYROM) στις 3.3.2008

«Εμείς είμαστε σλάβοι. Δεν έχουμε καμιά σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα Μ.Χ.»

Μπορεί τα ψέματα της αλυτρωτικής προπαγάνδας της FYROM να είναι άπειρα, η αλήθεια όμως είναι μόνο μία! Οι σημερινοί κάτοικοι της FYROM δεν έχουν καμιά σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.

Για τον λόγο αυτό θα συνιστούσα στους Έλληνες εκπροσώπους να προμηθευτούν ένα γραμματόσημο του 1940 (1η Μαρτίου) της Γιουγκοσλαβίας όπου παρουσιάζεται η περιοχή των σκοπιανών με την ονομασία VARDARSKA. Όταν λοιπόν προβάλλουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να τους το παρουσιάζουν και να τους απαντούν:

VARDARSKA

Ας τους αναγνωρίσουμε λοιπόν με αυτό το όνομα και με κανένα άλλο.Τέρμα οι υποχωρήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: